Intervju med företagsgruppen

Intervju med Ludvig Lundström teamleader för företagsgruppen CET2020 

Du är ansvarig för företagsgruppen i CET. Vad innebär det?

Kortfattat betyder det att jag ansvarar för helhetsprocessen kring våra företagsevenemang. Stor del av mitt arbete är kring den mer långsiktiga planeringen, kommunikationen med sälj- och mediagruppen samt att ha ett öga öppet ifall någonting ramlar mellan stolarna.

Vad jobbar företagsgruppen med och vad innebär detta för studenterna på skolan?

Vi hjälper företagen rekrytera sin framtida anställda här på LTU. För studenterna innebär detta att möjligheterna till att knyta kontakter inom näringslivet och förhoppningsvis hitta sin nästa arbetsgivare. Våra vanliga tjänster är att vi anordnar lunchföreläsningar och företagskvällar med middag där studenter och företag får möta varandra.

Själv var jag väldigt aktiv på dessa evenemang under mina tidigare år på skolan och jag har verkligen känt de gav mig mycket, så det är extra roligt att jobba för att ge de nya studenterna lika bra möjligheter som jag fick en gång i tiden.

Hur många är ni i gruppen och hur ser arbetsfördelningen ut?

Vi är 9 stycken. 4 av dessa jobbar med det mer praktiska kring evenemangen som lokalbokningar, beställningar samt bistår företagen med utformningen av kvällen. Sedan har vi 4 som fokuserar sig på marknadsföringen mot studenterna, så att ingen intresserad student missar när sitt drömföretag kommer.

Och till sist hoppar jag emellan och beblandar mig i lite allt möjligt.

När du inte är jobbar med CET eller är i skolan, vad gör du då?

Efter en lång dag med stålbalkar i tvärsnittsklass 4 under vintern tar jag gärna skidorna till Måttsund för kvällsåkning, på det ofrusna halvåret byts stålkanterna ut mot min mountainbike jag brukar umgås med i spåren på ormberget. 

Till sist, har du något du vill säga till våra följare?

Vill uppmana alla studenter alla hålla utkik för vårens evenemang, i dagsläget har vi ett fullspäckat schema för er!

Vill också rikta ett tack till alla företagen som gett oss sitt förtroende! Vi är riktigt laddade inför alla evenemang vi kommer anordna under våren. Slår även ett slag för fjolårsgruppens upplaga av Bygga Framtid som nyligen distribuerades, läs läs läs!

Posted in Intervju.