Intervju med resegruppen

Intervju med Moa teamleader för resegruppen CET2020

Hur har veckan varit?

Veckorna för resegruppen innebär just nu att söka reda på spännande studiebesök, detaljplanera resan för att uppfylla krav från samarbetspartners och stipendier. 

Du är ansvarig för resegruppen, vad innebär det?

Att jag har huvudkontakten med researrangören som vi tillsammans har valt. Initialt planerade vi hur röstningen skulle ske och försåg resten av medlemmarna med fakta om först kontinenter och sedan länder. Därefter har vi haft kontakt med ungefär 15 researrangörer för att slutgiltigen välja en som vi bokar med. Nu fortsätter arbetet med att detaljplanera studiebesöken. 

Hur många är ni i resegruppen och hur ser arbetsfördelningen ut?

I resegruppen är vi fyra stycken. Där har jag huvudansvaret och sen bollar vi idéer mellan varandra. Vi har hjälpts åt att samla information och redovisat den för varandra.

Kan du berätta lite om hur ni går tillväga när man planerar en resa för 38 personer?

Omöjligt att göra alla nöjda. Olika förväntningar på vad CET2020 innebär och även vad man vill se och göra i länderna. 

Demokratiskt så röstade vi igenom vilken kontinent och land som vi ska resa till, på vad la du din röst och vad hade varit ditt drömresemål?

Jag har länge drömt om att åka till Sydamerika för att besöka Machu Picchu i Peru samt regnskogen Amazonas i Brasilien. Det var tydligen fler än jag som hade den drömmen och vi har kommer därför att få besöka Machu Picchu under denna resa.

Till sist, när du inte jobbar med CET eller är i skolan, vad gör du då?

Min fritid spenderar jag helst utomhus genom att antingen gå på topptur, klättra eller cykla MTB i sällskap av min pojkvän och vänner. 

Posted in Intervju.