Intervju med styrelsen

Intervju med Daniel Andersson (Ordförande), Madeleine Jacobsson
(Vice ordförande) och Omar Azzam (Kassör) för CET2020. 

Hur har veckan varit?

-Daniel: Under veckan så har jag haft fokus på att skriva en tentamen. Sedan har det handlat om att se till så att allt är fixat och klart med föreningen och kurser för att kunna släppa det mesta och gå på en efterlängtad julledighet.

-Madde: Senaste veckan har för min del varit rätt körig samtidigt som man haft en motivationsdipp och längtat efter lite jullov. Det har varit arbete med rapporter och lite CET-jobb som behövts färdigställas innan jul. I övrigt har den varit bra. Vi har i princip fikat varje dag hela veckan och sånt är ju trevligt! Sen fick man jullov också och det är nog det bästa på länge.

-Omar: Den gångna veckan har varit bra. Den har varit väldigt lik resterande veckor under hösten sett ur föreningens perspektiv. Vi gjorde våra sista arbetspass för denna hösten, det var väldigt lyckade pass. För övrigt har det varit normalt arbete i skolan där vi försökt avsluta så mycket det går innan vi går på lite julledighet. Det har varit intensivt och svårt att hålla fokus samt motivation uppe. Det ska bli väldigt skönt med lite julledighet där vi får möjlighet att ladda om batterierna inför avslutet av höstterminen och starten på vårterminen.

Som styrelsemedlemmar så är det många olika arbetsuppgifter som ni har, kan ni berätta om några?

Styrelsearbetet i CET handlar främst om att planera föreningens långsiktiga arbete. Det kan vara att identifiera eventuella problem som kan uppstå framöver och agera förberedande för att undvika dessa. Vi funderar mycket på hur vi under hela verksamhetsåret ska kunna skapa värde för både vår förening samt våra kunder/partners. Slutligen gäller det också att organisera och samordna föreningen mot att jobba mot ett gemensamt mål.

Hur har ni lyckats balansera skola, CET och fritid?

-Daniel: Jag tycker att det har fungerat bra. Jag brukar sitta en stund på kvällarna och jobba med administrativa uppgifter för CET medan dagarna mestadels handlar om ordinarie kurser. Däremot så märkte jag ganska snabbt att det var svårt att skilja på CET och skolan då föreningen består endast av medlemmar som går i samma klass, vilket gör att det smälter ihop ganska bra. CET har blivit ett väldigt populärt samtalsämne skulle man kunna säga.

-Madde: Ibland har det varit en utmaning för att jobba med CET är väldigt kul så det blir lätt så att man fixar lite med det i skolan när man har folk i närheten osv. Men jag tror att tricket är att planera och ha pluggtid när man är i skolan, CET-tid på kvällar eller vid vissa tider i skolan (ex luncher) och sen får fritiden vara utöver den tiden. Att hitta en balans är det viktiga.

-Omar: Att balansera skola, CET och fritid har inte varit särskilt svårt för min del. Jag är kassör i CET vilket innebär att jag ansvarar för ekonomin i föreningen. Detta har medfört att jag kunnat planera in min tid och lägga upp det lite som jag vill. Jag kan till exempel välja att fakturera och bokföra en gång i veckan där jag sitter en längre stund, eller att kontinuerligt fakturera och bokföra men under kortare stunder. Med andra ord är jag inte särskilt låst till specifika dagar eller tider. I ju med att jag oftast kan välja när jag vill bokföra, fakturera och betala fakturor blir det inte så svårt för min del att balansera skola, CET och fritid.

Nu när vi nått halvtid för CET2020, hur skulle ni sammanfatta perioden som gått?

Första halvlek var lite trögstartad och det uppstod en del oklarheter i föreningen innan alla riktigt förstod vad vi höll på med. När bitarna väl föll på plats tycker jag att allt har flutit på väldigt bra. Vi har jobbat mycket event och alla har verkligen gjort det fruktansvärt bra som ställer upp och visar stort engagemang! Sälj har sålt bra med en huvudpartner, två premiumpartner och fyllt hela våren med företagskvällar. Nu är det bara tidningen kvar! Företagsgruppen har skött företagseventen snyggt och vi har nöjda kunder. Stipendiegruppen har jobbat hårt med att söka stipendier och det ser lovande ut. Resegruppen har kämpat och tagit fram en fantastisk resa för oss. Vi känner inte att man kan vara annat än nöjd med denna period.

Vad har varit den största utmaningen hittills?

Kommunikation och samordning. Detta går alltid att förbättra. Vi är en förening med många medlemmar och flera arbetsgrupper. Då är det viktigt att hela tiden jobba med dessa två delar för att underlätta för sig själv.

När ni inte jobbar med CET eller är i skolan, vad gör ni då?

-Daniel: Då försöker jag hitta på saker med vänner. Det kan vara allt från skidresor, hockey, utekvällar, längdskidor osv. Listan kan bli lång men den gemensamma nämnaren är vänner och vintersport.

-Madde: Då brukar jag vara på Stil och träna eller umgås med vänner. Vi brukar gå ut, dricka vin, äta god mat, åka skridskor eller baka för att nämna några saker. Åka skidor är också ett intresse, men det går ju inte att göra året runt. Kort sagt; Jag tycker om att hitta på saker och testar gärna nya.

-Omar: När jag inte jobbar med CET eller är i skolan brukar jag föredra att träna, umgås och familj de gånger man är hemma i Skåne.

Till sist, har ni något ni vill säga till alla som följer vår resa mot Sydamerika?

De som följer vår resa och är nyfikna på att samarbeta med oss bör höra av sig till oss så kan vi berätta mer om vad vi har att erbjuda. Framförallt om man är ett företag beläget här i Luleå, då ska man definitivt höra av sig. I takt med att kommunen vill växa gäller det att man behåller studenterna som kommer hit och pluggar. Det är något vi gärna försöker hjälpa er med då vi tycker om att bygga broar mellan studenter och näringsliv.

Passa även på att följa oss på våra sociala medier (Instagram, LinkedIn och Facebook) om ni inte redan gör det. Civil engineers on tour heter vi där! Och till er som redan gör det; tack för att ni följer oss.

Nu tar vi lite ledigt över jul och nyår så vi vill också passa på att säga god jul och gott nytt år! Ses 2020!

Posted in Intervju.